Haber Detayı
29 Aralık 2020 - Salı 13:55 Bu haber 1810 kez okundu
 
BAKAN KOCA YALANLAMIŞTI TRT MUHABİRİNİN BU POZU ELE VERDİ ÇİN AŞISI ARACI FİRMA İLE GELİYOR
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'den getirilecek olan koronavirüs aşısının aracı firma getirileceği iddialarını yalanladıktan sonra TRT muhabirinin hazırlanan aşıların önünde poz vermesi aracı firmayı ortaya serdi.
- Haberi
BAKAN KOCA YALANLAMIŞTI TRT MUHABİRİNİN BU POZU ELE VERDİ ÇİN AŞISI ARACI FİRMA İLE GELİYOR

CHP Milletvekili Murat Emir, Çin aşısının KEYMEN isimli firmanın aracılığıyla getirileceğini iddia etmişti. İddia sonrası açıklamada bulunan Bakan Koca açıklamaları yalanlayarak DMO (Devlet Malzeme Ofisi) tarafından bizzat getirileceğini ifade etmişti. Yalanlamaların ardından TRT muhabirinin hazırlanan 50 milyon doz aşının önünde verdiği pozda aşıların üzerindeki yazı dikkat çekti. 

 

SÜRECİ ŞEFFAF ŞEKİLDE YÜRÜTÜN 

"Emir, sözlerine "Başından beri soruyoruz. Aracı firma olacak mı dedik. En son da Keymen getirecek dediğimizde bakan, 'aracı filan yok' diyerek, Devlet Malzeme Ofisi'nin direkt kendisinin alım yapacağını belirtmişti. Oysa Keymen İlaç firmasının, son aylarda Sinovac'tan yüklü miktarda ithalat yaptığını biliyoruz. Bir kere de açık, şeffaf bir süreç yürütün. Bir kere de söylediğiniz bir şey doğru çıksın" ifadeleriyle devam etti.

 

 

NE OLMUŞTU?

 

Çin firması Sinovac'la yapılan 50 milyon dozluk aşı sözleşmesine ilişkin 9 Aralık'ta bir açıklama yapan ve aşının aracı firma kullanılarak getirileceğini iddia eden CHP Milletvekili Murat Emir, "Çin aşısı 10 gündür Türkiye'de. Aşıyı getiren firma da her zamanki gibi yine Keymen İlaç oldu" demişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, bir köşe yazarına verdiği demeçte, "Bu kesinlikle doğru değil. Biz anlaşmamızı doğrudan Sinovac'ın kendisiyle yaptık. DMO yani Devlet Malzeme Ofisi ve Sinovac arasında herhangi bir aracı filan yok" sözlerine yer vermişti.  Kaynak: Haberler.COM

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BAKAN, KOCA, YALANLAMIŞTI, TRT, MUHABİRİNİN, BU, POZU, ELE, VERDİ, ÇİN, AŞISI, ARACI, FİRMA, İLE, GELİYOR, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı