Haber Detayı
24 Ocak 2021 - Pazar 10:58 Bu haber 3071 kez okundu
 
ATAKUM'DA ULAŞIM SORUNU... GİRAY ŞEN YAZDI...
Giray ŞEN yazdı... Atakum'da Ulaşım Sorunu
GÜNDEM Haberi
ATAKUM'DA ULAŞIM SORUNU... GİRAY ŞEN YAZDI...

Samsun haber - Samsundan haberler 

Atakum; mavi ile yeşilin buluştuğu, bana göre dünyanın en güzel yeri. Ekmek yediğim suyunu içtiğim şehir. Yaklaşık 30 sene önce babamın sayesinde tanıştığımız ve geleceğimizi planladığımız şehir. Çok uzak değil sadece 10 yıl önce Google haritasını geri sardığımda nereden nereye geldiğimizi görüyorum.

Atakum’un yanlış planlamalar, rant kavgaları, adam kayırmalar ile imardan kaynaklı bazı noktalarında sorunları mevcut. Özellikle ulaşım konusunda! İnsanların tramvaya mahkum edilmesi ile birlikte ilave toplu taşıma araçlarının konulmaması, konulsa bile hareket saatlerinin uzunluğu veya güzergahlarının planlanmaması nedeni ile sorunlar yaşanmaktadır.

Gayrimenkul Pazarlamacısı olarak konut ve arsa yatırımları ile ilgili ilk aldığım soru “tramvayın neresinde?” oluyor. Neden? İnsanlar tramvaydan indiklerinde yürümek mi istemiyor yoksa yürüdüklerinde güvenlik sorunu olduklarını mı düşünüyor. Şahsi fikrim eringeç bir millet olarak güvenlik sorununu da atlamadan yürümek istemediğimizi düşünüyorum. İnsanlar toplu taşımadan indiklerinde çok uzun mesafe yürümeden konutlarına veya işlerine ulaşmak istemiyorlar. Peki bu soruna çözüm bulmak çok mu zor? Alternatifler üzerinde en azından bu işin konut sakinlerini dinleme konusunda birebir ilişki içinde olan biz gayrimenkul danışmanları dinlense çözüm olur mu?

Her şehrin büyüdüğü bir yönü vardır. Atakum jeo konumu itibari güney ve batı yönlerine büyümeye devam ediyor. Yeni mahalle Atatürk Bulvarı’nın güneyinde Alanlı Mahallesi’ne kadar olan bölgede Büyükşehir’in sunduğu toplu taşıma hattı bence yetersiz kalıyor. Proje İmam Hatip Okulu’ndan başlamak üzere 19 Mayıs Bulvarı’dan devam edip Recep Tayyip Erdoğan Bulvarına Bağlanacak ve Oradan Mevlana Mahallesi ve Küçükkolpınar Mahallesi bağlantısında bulunan Bornova Caddesi’ne uzanan bir hat var. Bu hat Atakum’un güneyinde denize paralel olan bölgeyi boydan boya kapsamaktadır. Bölgede bulunan konut yoğunluğunu göz önüne aldığımızda, oluşacak bir yeni bir dolmuş hattı; insanların evlerine kolay ulaşması, bölgedeki işyerlerinin hareketlenmesi, konut satış ve kiralamasının daha kolay olması konusunda oldukça rahatlatıcı olacaktır.

Herkesin arabası yok, herkes yol yürüyecek kadar da genç değil. Dezavantajlımız da var, küçük çocuğu olanda. Aynı zamanda varını yoğunu biriktirip yarınlarına yatırım olması açısından gayrimenkul yatırımı yapanlarımızda var. Bu sebeple insanların evlerine kısa ve güvenilir biçimde ulaşmaları ve yatırımcıları koruması yerel yönetimlerin görevidir.

Yılar geçip büyümeye devam ettiğimiz bu günlerde gördüğüm kadarıyla herhangi bir çalışma da yok. Bu konuda görüşlerimiz alınmak isterse birikimlerimizi seve seve yetkililer ile paylaşmak da isterim.

Sağlıklı Günler Dilerim.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ATAKUM'DA, ULAŞIM, SORUNU..., GİRAY, ŞEN, YAZDI...,
Yorumlar
Haber Yazılımı