Haber Detayı
18 Ağustos 2020 - Salı 13:46 Bu haber 2103 kez okundu
 
ASRİAD KVK BİLGİLENDİRMESİ YAPTI samsun samsunhaber samsundan haberler samsundanhaberler asriad kvk
Av. Esra Uysal Asrın İş İnsanları Derneği Samsun Şubesi dernek binasında düzenlenen programda kişisel verilerin korunması kanunu hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
EĞİTİM Haberi
ASRİAD KVK BİLGİLENDİRMESİ YAPTI samsun samsunhaber samsundan haberler samsundanhaberler asriad kvk

"Asrın İş İnsanları Derneği’nin Samsun şubesinin dernek binasında düzenlediği program Başkan Furkan Okudan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Başkan Okudan KVK ile ilgili üye işletmelerimizin bilgilendirilmesinin önemine değinerek bu kanuna dikkat edilmesi ve uyulması konusunda ciddiyetli davranılmasının altını çizdi. Pandemi sebebi ile sosyal mesafe kuralına uyulması açısından dernek üye işletmelerine 4 farklı zamanda farklı katılımcıların iştirakleri ile tekrar tekrar düzenleneceğini belirterek katılımcı üye işletmelere teşekkür etti.


ONAY ALMAK ZORUNLU OLDU

Daha sonra KVK hakkında bilgilendirmelerde bulunan Av. Esra Uysal’’ 07.04.2016 tarihinde yürürlüğe giren 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndaki usul ve esaslara göre fazladan bilgi, belge alınmaması ve kişisel verilerin korunması zorunluluk haline gelmiş ve şirketler bünyesindeki tüm departmanların bu kanun hakkında bilgi sahibi olması ehemmiyet arz etmektedir. Öncelikli olarak kısaca “kişisel veri” kavramından ve bu kanunun getirmiş olduğu yeniliklerden bahsedecek olursak; Kişisel veri “kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi” anlamına gelir. Bu kapsamda;  Ad-soyad, Doğum Tarihi, T.C Kimlik No,  Doğum Yeri gibi bireyin kimliğini ortaya koyan bilgiler; telefon numarası, motorlu taşıt plakası, sosyal güvenlik numarası, pasaport numarası, özgeçmiş, resim, görüntü ve ses kayıtları, parmak izleri, genetik bilgiler, IP adresi, e-posta adresi, cihaz kimlikleri, etkileşimde bulunulan kişiler, grup üyelikleri, aile bilgileri, sağlık bilgileri, hobiler ve tercihler gibi kişiyi doğrudan veya dolaylı olarak belirlenebilir kılan tüm veriler kişisel veri olarak nitelendirilmektedir. Kanun gereğince kişisel verilerin işlenmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem için kural olarak ilgili veri sahibi kişinin açık rızası aranmaktadır. Bir başka deyişle, kural olarak bir kişinin kişisel verilerini kaydedebilmek, saklayabilmek için açıkça o kişinin onayının alınması bir zorunluluk haline gelmiştir. Kişisel verilerin işlenmesi ise; Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi ifade eder’’ dedi.


Kaynak: Editör:
Etiketler: ASRİAD, KVK, BİLGİLENDİRMESİ, YAPTI, samsun, samsunhaber, samsundan, haberler, samsundanhaberler, asriad, kvk, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı