Haber Detayı
29 Kasım 2021 - Pazartesi 09:11 Bu haber 1060 kez okundu
 
AKKUŞ ÖĞRETMENE BİR ÖDÜL DAHA
Hayata geçirdiği projelerle 2018'de 'dünyadaki en iyi 10 öğretmen' arasında gösterilen Salıpazarı Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş, İngiltere’de bulunan She Inspıres Foundation isimli vakıf tarafından düzenlenen ‘She Inspıres Awards 2021’ yarışmasında Yaşam Boyu Başarı ödülüne layık görüldü.
EĞİTİM Haberi
AKKUŞ ÖĞRETMENE BİR ÖDÜL DAHA

Salıpazarı Anaokulu Müdürü 14 yıllık öğretmen Nurten Akkuş, hayata geçirdiği projelerle Hint asıllı işadamı Sunny Varkey’in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ve onursal başkanlığını ABD eski Başkanı Bill Clinton’ın üstlendiği Varkey Gems Vakfı (Varkey GEMS Foundation) 'Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi'nin (The Global Teacher Prize) 2018 yılı için seçtiği 'En iyi 50 öğretmen' arasında yer aldı. Yapılan değerlendirme ve elemenin ardından vakfın açıkladığı 10 finalistten biri de Akkuş oldu. Akkuş, bu başarısı ile dünyanın en iyi 10 öğretmeni arasına girerek Eğitim Nobeli'ne aday olan ilk Türk öğretmen oldu.

Akkuş, 2019’da Hindistan merkezli ve birçok ülkede temsilcilikleri bulunan, 6 bin eğitim kurumuna danışmanlık yapan, uluslararası eğitim yönetimi kuruluşu AKS Education tarafından da 73 ülkede 12 bin öğretmen arasından 'küresel öğretmen' ödülüne layık görüldü. Akkuş, aynı kuruluş tarafından 'Dünyanın İlham Veren Öğretmeni' olarak da seçildi. 

 

Akkuş, son olarak geçen Ağustos ayında İngiltere'de bulunan She Inspıres Foundation isimli vakıf tarafından düzenlenen ‘She Inspıres Awards 2021’ yarışmasında Yaşam Boyu Başarı ödülüne aday gösterildi. Ödül alacak kişilerin isimleri düzenlenen törenle 25 Kasım’da açıklandı. Akkuş, Yaşam Boyu Başarı ödülüne layık görülen ilk Türk kadın oldu.

Akkuş sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda ‘Bu ödülü alan İlk Türk kadın olmaktan ve bayrağımızı hem bir öğretmen hem de bir kadın olarak dalgalandırabilmekten onur duyuyorum. Bu ödülü; hikayeleriyle, güçleriyle, sevgileriyle ilham olan ülkemin tüm kadınlarına armağan ediyor, Türk kadının gücünü bugün uluslararası alana taşımama vesile olan Ata'mıza teşekkürü bir kez daha borç biliyorum” dedi.

samsun şehir gazetesi

Kaynak: Editör:
Etiketler: AKKUŞ, ÖĞRETMENE, BİR, ÖDÜL, DAHA,
Yorumlar
Haber Yazılımı