Haber Detayı
27 Nisan 2021 - Salı 11:25 Bu haber 1847 kez okundu
 
AKİF ÇAĞATAY KILIÇ'TAN SERT TEPKİ
AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 olayları için ‘Soykırım’ ifadesini kullanmasına sert tepki göstererek, “Tarih ABD yönetimini asla affetmeyecektir” dedi.
- Haberi
AKİF ÇAĞATAY KILIÇ'TAN SERT TEPKİ

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, ABD Başkanı Joe Biden’in sözde Ermeni soykırım iddialarına ilişkin olarak, “Talihsiz bir açıklama yapmıştır. Başkan Biden’in bugünkü değerlendirmesinin bizim açımızdan, ABD’nin devlet anlayışına uygun itidal yaklaşımı kaybetmiş olması nedeniyle ciddi bir hayal kırıklığı yarattığı vurgulamak isterim.

 

“LEKELENMEYECEK KADAR BERRAK VE TEMİZDİR”

 

Bu açıdan ABD yönetiminin ortaya koymuş olduğu yaklaşım bizim nezdimizde kabul edilemez. Bu tavır, tarihi gerçeklerden kopuktur ve ABD iç siyasetindeki sığ lobicilik faaliyetinin yansımasıdır. Tarih, gerçekle ilgisi olmayan haksız hukuksuz bir iddiadan yana tavır koyan ABD yönetimini asla affetmeyecektir.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin ve milletimizin şanlı tarihi, bu gerçek dışı açıklamalar ve karalamalarla lekelenmeyecek kadar berrak, parlak ve temizdir.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: AKİF, ÇAĞATAY, KILIÇ'TAN, SERT, TEPKİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı