Haber Detayı
14 Ekim 2021 - Perşembe 15:00 Bu haber 1460 kez okundu
 
2022 ASAGRİ ÜCRETE DOĞRU
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “45 senedir asgari ücreti konuşuyoruz. Bu sene 45 seneye bedel bir sene. Onun için toplumu tebessüm ettirecek, toplumu memnun edecek, bizim razı geleceğimiz bir tablo çıkarsa biz de altına imza atarız" dedi.
EKONOMİ Haberi
2022 ASAGRİ ÜCRETE DOĞRU

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) MESS Teknoloji Merkezi'nde (MEXT) ‘İşimizin yarını’ ana temasıyla düzenlediği Ortak Paylaşım Forumu'na katıldı. Atalay, burada yaptığı konuşmada 2022 yılında geçerli olacak asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu.

‘Kamuoyunun yüzde 90'ının memnun olduğu bir sözleşme oldu’


Asgari ücretli 7 milyon kişi olduğunu dile getiren Türk-İş Genel Başkanı Atalay, “Asgari ücret, 'Bu ücretin altında  işçi çalıştıramazsın' demek. Bu ücret 12 kalemi ilgilendiriyor. İnsanlar bu ücretle geçinmeye mahkum durumda. Bu ücretle 10 gün geçinemezsiniz. Bazı  işverenler, 'Asgari ücret yükselirse batarız.' diyor.  O zaman sen bu ücretle  geçinmeyi dene bakalım. Bu sene kamu çerçeve protokolü sözleşmesi yaptık, geçen  dönemler ve ondan önceki kamu sözleşmelerindeki aldığımız oranlar iyiydi ama bu sene biraz daha mükemmel oldu. Kamuoyunun yüzde 90'ının memnun olduğu bir sözleşme oldu. Yeterli mi? Değil” dedi.

‘Bu sene 45 seneye bedel bir sene’

Asgari ücretin önümüzdeki dönem hiç olmadığı kadar önemli olduğunu dile getiren Atalay, “45 senedir asgari ücreti konuşuyoruz. Bu sene 45 seneye bedel bir sene. Onun için toplumu tebessüm ettirecek, toplumu memnun edecek, bizim razı  geleceğimiz bir tablo çıkarsa biz de altına imza atarız. 44 senede dört kere biz  de alınan karara imza atmışız. İnşallah bu sene beşincisi olur” şeklinde konuştu.

samsun sehir gazetesi

Kaynak: Editör:
Etiketler: 2022, ASAGRİ, ÜCRETE, DOĞRU,
Yorumlar
Haber Yazılımı