Haber Detayı
01 Mayıs 2022 - Pazar 09:24 Bu haber 713 kez okundu
 
2. ELDE BÜYÜK SESSİZLİK
Samsun’da bayram öncesi hareketli olması beklenen 2. el oto pazarında yaprak bile kıpırdamıyor. Pandemi dönemi başında peynir ekmek gibi satılan 2. el otomobiller, salgının ilerleyen günlerinde sıfır araç piyasasında yaşanan çip krizi sonrası kıymete bindi.
EKONOMİ Haberi
2. ELDE BÜYÜK SESSİZLİK

2. el otomobil fiyatları yaşanan sıkıntıların ardından kısa sürede değerini 3 katına çıkardı. Samsun’da da bir zamanlar tıklım tıklım dolan 2. el oto pazarında araba almak da satmak da isteyenler sayısı bir elin parmağını geçmedi. Vatandaşlar pazarda yaprak bile kıpırdamadığını söylediler.

“Oto pazarı cumartesi kurulduğu için boş”
Pazarın yanlış günde kurulduğuna dikkat çeken araba satmak için pazara gelen Sedat Demir, “Bayram arifesi olmasına rağmen pazarda sessizlik ve sakinlik hakim. Herhangi bir canlılık yok. Samsun’da ikinci el oto pazarları cumartesi günleri kurulduğu için pazar bu kadar zayıf. Pazar günü olsaydı burası daha kalabalık oluyordu. Samsun’da cumartesi günü oto pazarı kurulmasından insanlar muzdarip. Ben yaklaşık 3,5 saattir arabamı satmayı bekledim. Bu kadar vakitte 2-3 kişi ancak sordu. 34 bin TL’ye satmayı düşündüğüm arabamı 32 bin liraya kadar düştüm. Düşünüp, cevap vereceklerini söylediler” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: 2., ELDE, BÜYÜK, SESSİZLİK,
Yorumlar
Haber Yazılımı