SAMSUN ÇIKIŞLI OYUN REKOR KIRIYOR

Samsun Teknopark'ta Türk girişimcilerin geliştirdiği “Gear Race 3D” isimli mobil oyunun başarısı bir sosyal medya kullanıcısının sitem dolu sözleriyle gündem oldu

 

Samsun Teknopark'ta Türk girişimcilerin geliştirdiği  “Gear Race 3D” isimli mobil video oyununun; araba yarışı konsepti, tekniği ve tasarımıyla oldukça önemli bir popülarite yakalayarak başta Amerika ve Avrupa olmak üzere 170 ülkede ilk 3’e girmeyi başardığı ve ilk 30 günde dünyada toplam 10 milyon kez indirildiği, günlük 900 bin aktif oyunca sayısına yükseldiği ortaya çıktı. Oyunun başarısı, duruma yeterli ilgi gösterilmediği için tepki gösteren bir sosyal medya kullanıcısının sözleri ile gündem oldu. Pek çok kullanıcı bu başarı karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

 

 

'DUYMADINIZ. OLSUN'

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulunan bir kullanıcı, oyunun ve başarısının duyulmamasına sitem ederek, "Samsun'da Türk girişimcilerin geliştirdiği, "Gear Race 3D" isimli oyunu, konsepti, tekniği ve tasarımıyla çok beğenildi. Kim beğendi? Amerika, Avrupa ve dünya. 170 ülkede ilk 3'e girdi. Duymadınız. Olsun. Türkler pek bilmiyor, duymuyor. Olsun. Oyun oynuyor ama oyun oynamıyoruz. 2 sene sonraki hedef 5 milyon dolar yıllık ihracat. Hani katma değer, teknoloji diyoruz ya onlar bunlar işte. 2015 yılından beri ciddi teşvikler verilmektedir. Oyun Samsun Teknopark ekosisteminde geliştirilmiştir. Samsun Teknopark. Duymamıştınız. Olsun." ifadelerini kullandı. 

 

 

AMERİKA'DA 2. SIRADA

 

Samsun Teknopark firması Lebleby Games’in piyasaya sürdüğü Gear Race 3D isimli oyun, en çok indirilen oyunlar listesinde Amerika Birleşik Devletleri’nde 2. sıraya yerleşti.

Lebleby Games; yarış oyunları kategorisinde ürettiği mobil video oyun, araba yarışı konsepti, tekniği ve tasarımıyla oldukça önemli bir popülarite yakalayarak başta Amerika ve Avrupa olmak üzere 165 ülke/bölgede ilk 3’e girmeyi başardı. Oyun ve araştırma geliştirme (AR-GE) girişimi kimliklerini bir arada taşıyan Lebleby, şu anda Samsun Teknopark bünyesinde çalışmalarına devam ediyor.

 

 

OYUNUN EN ÇOK İNDİRİLDİĞİ ÜLKELER

Amerika Birleşik Devletleri

Hindistan

Brezilya

Meksika ve İngiltere oldu.