HEM SÜRÜCÜ KURSU HEM DE MUAYENE ÜCRETLERİNE ZAM GELİYOR

Samsundan haberler - Samsun haber 

Doğuş Grubu, TÜV SÜD ve Bridgepoint’in ortak olduğu TÜVTÜRK'ün üstlendiği araç muayene işlemleri için zam kapıda. 2021 için yeniden değerleme oranı yüzde 9.11 olarak belirlenirken bu oranda da zam yapılması bekleniyor. 

TÜVTÜRK'TE KARTLA ÖDEME DÖNEMİ BAŞLIYOR

Halen, araç muayene bedeli nakit olarak ödeniyor. Ankara’da, söz konusu bedelin kredi kartıyla ödenmesine yönelik bir çalışma yapılıyor. Bu çalışmanın son aşamaya geldiği kaydedildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan kaynaklar, gelecek ay ya da en geç yılbaşında araç muayene bedelinin, kredi kartıyla da ödenebileceğini ifade etti. Taksit söz konusu mu?

İlgili bankanın, bu konuda olanak sağlaması ya da seçenek sunması durumunda taksit de yapılması mümkün olabilecek.  

2020 YILI ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİ NE KADAR?

-Otobüs, kamyon, çekici ve tankerler: 462,56 lira

-Otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römorklar: 342,50 lira

-Traktör, motosiklet ve motorlu bisikletler: 174,64

SAMSUN'DA SÜRÜCÜ KURSLARINADA ZAM YAPILACAK
Her yıl 1 Ocak itibariyle uygulanan sürücü kursları zam tarifesi Samsun’da belli olmaya başladı. Valilik, sürücü kursu dernekleri, ticaret ve sanayi odası ile milli eğitim müdürlüğü temsilcilerinin yer aldığı komisyon, 2021 yılında uygulanacak sürücü kursu tarifesine yüzde 12 oranında zam yapmayı kararlaştırdı. Yapılan zammın ardından bin 535 TL olan B sınıfı sürücü kursu ücreti bin 720 TL’ye çıkacak. Sürücü kursları bu fiyatların altında öğrenci kaydı yapamazken, bin 720 TL üstüne öğrenci kaydı yapabilecekler.

YENİ YIL İLE BİRLİKTE ÜCRETLER 185 TL ARTACAK

Yapılacak zam öncesi açıklamalarda bulunan Hasan Guda, “Sürücü kursları ücretleri her yıl 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere valilik, ilçe milli eğitim müdürlükleri, sürücü kursları dernekleri ile ticaret ve sanayi odası tarafından kurulan komisyon ile belirlenir. Belirlenen fiyat taban fiyattır. Geçen yıl B sınıfı için taban fiyat bin 535 TL’ydi. Yarın kesinleşecek kararın ardından sürücü kursu ücretlerine yüzde 12’lik zam gelecek. Belirlenen fiyatın altında kimse ücret alamayacak, üst limitti ise sınır yok. 2021 1 Haziran’a kadar KDV oranı yüzde 1’dir, 1 Haziran’dan sonra ise KDV oranı yüzde 8 olarak devam edecek. Komisyonda yüzde 20 ve yüzde 15 zam talepleri vardı. Valilik ise yüzde 12’de yani enflasyon oranında zam yapılmasını uygun gördü. Bu da fena olmadı. Geçen yıla oranla 185 TL bir zam oldu” dedi.